Meditaties

Individuele meditatie / Mindfulness

Mediteren kun je leren! Een meditatie (actief en/of passief) brengt je mind tot rust, doet je ontspannen in je lichaam en stilte ervaren. Je wordt op een prettige manier meer bewust van je binnenwereld. Dit kan door middel van onze begeleiding in de praktijkruimte (duur ongeveer 1 uur). Met liefdevolle aandacht laten we je enkele basis meditatieve oefeningen ervaren zoals bewust ademen, contact maken met aarde en het bewust waarnemen van gedachten en emoties. We begeleiden naast Mindfulness ook bij stilte meditatie, actieve Osho meditaties (zoals Kundalini, Dynamic en Mahamudra Meditatie) en hart-adem meditaties uit de tantra traditie.

 

Op onze Facebook pagina kun je filmpjes vinden waarin we kort ingaan op onze kijk op en ervaring met meditatie en intuïtieve ontwikkeling. De komende tijd zullen we daar nog meer fimpjes gaan delen. Volg op ons op Facebook als je dit aanspreekt!

 

Leren mediteren in een groep: Mindfulness training

Een paar keer per jaar start een groep van onze Mindfulness training: een praktische, meditatieve aandachtstraining met veel oefenen, ontdekken en delen! Dit is een laagdrempelige manier om te beginnen met mediteren.

Mannen op Vlieland

Rienk gaat een paar keer per jaar met een groep mannen één dag naar Vlieland! Voor alle mannen die het mooi vinden om zich net als ik over te geven aan de elementen, te mediteren in de natuur, om even op adem te komen!  Met meditaties en sharing in de natuur met de elementen lucht, aarde, water en vuur.
De boot vertrekt op ca 9.00u uit Harlingen en om ca 17.00 uur halen we de boot terug. Een heerlijke dag uitzoomen!

Vrouwen meditatie met de maan: Vrouwenfort!

Marieke organiseert graag bijeenkomsten voor vrouwen om gewoon samen te zijn, tot rust te komen en op te laden. Ik volg de maancyclus en seizoenen. Ingredienten zijn meditatie, delen op essentie, dansen. Op deze manier verstild en in eenvoud samen zijn als vrouwen is zo belangrijk in deze hectische en oordelende tijd. Een aardse vrouwencircel op Fort Oranje 23 in Woerden! Van 20.00 – 21.30 (inloop vanaf 19.30). Bijdrage: jouw aandacht en vrijwillige donatie. Klik hier voor de data. Ook als je ”niks met vrouwenclubjes hebt”, laat je verrassen!

 

‘Vanuit een vol leven de stilte in, rust, aandacht, mantra’s & warme thee. Deze dragen bij tot mijn innerlijke rust en verbinding, ik voel mij verbonden met de andere aanwezige vrouwen, een warm gevoel’ (Marion v.d Valk)

Workshops

Rienk en Marieke bieden regelmatig en soms in samenwerking met gast-trainers, diverse workshops aan. Kijk hier voor actuele data.

  • Heartfulness: ruimte voor je hart en hartsverbindingen met Rienk
  • De Kracht van Kwetsbaarheid met Marcelle Barges en Marieke. Meer info over de workshop op facebook
  • Mannen en Mindfulness: workshop in het Inloophuis Leven met kanker
  • Klankschalen: een klankenbad met Francois en Renate Borowy
  • Mannen meditatiedag met de elementen op Vlieland met Rienk
  • De Kracht van Authenticiteit met Marcelle Barges en Marieke Leentvaar . Terug naar jouw essentie, bij jezelf blijven. Zie facebook.
  • Je Levensenergie: een (inter)actieve workshop die veel energie los kan maken met Rienk.

Nieuwsgierig? Kijk op onze Facebook pagina of neem contact met een van ons op!

Stadsverlichting stiltemeditatie Woerden

StadsverlichtingSinds 2012 komt iedere 2e zondagavond van de maand een groep van 5 tot 10 enthousiastelingen samen om een uur in (grotendeels) stilte te mediteren. Van 20.00 – 21.00 uur (inloop vanaf 19.30) verlichten we Woerden! Meer licht, minder zwaarte. Zie ook: Stadsverlichting. Kost alleen aandacht, geen geld. Klik hier voor de data. Van harte welkom!