Meditatie

Individuele meditatie / Mindfulness

Mediteren kun je leren! Een meditatie (actief en/of passief) brengt je mind tot rust, doet je ontspannen in je lichaam en stilte ervaren. Je wordt op een prettige manier meer bewust van je binnenwereld. Dit kan door middel van onze begeleiding in de praktijkruimte (duur ongeveer 1 uur). Met liefdevolle aandacht laten we je enkele basis meditatieve oefeningen ervaren zoals bewust ademen, contact maken met aarde en het bewust waarnemen van gedachten en emoties. We begeleiden naast Mindfulness ook bij stilte meditatie, actieve Osho meditaties (zoals Kundalini, Dynamic en Mahamudra Meditatie) en hart-adem meditaties uit de tantra traditie.

Leren mediteren in een groep: Mindfulness training

Ieder kwartaal start een groep van onze Mindfulness training: een praktische, meditatieve aandachtstraining met veel oefenen, spel en delen! Dit is een laagdrempelige manier om te beginnen met mediteren. Op 1 donderdagavond in de maand (zie agenda) kun je meedoen aan een op zichzelf staande Mindfulness avond: heerlijk even ontspannen of ‘op stroom blijven’!

Vrouwen meditatie met de maan: Vrouwenfort!

Marieke organiseert graag bijeenkomsten voor vrouwen om gewoon samen te zijn, tot rust te komen en op te laden. Ik volg de maancyclus en seizoenen. Vanaf 23 november 2018 weer met volle maan, het begin van een nieuwe (Keltische) jaarcyclus. Ingredienten zijn meditatie, delen op essentie, dansen. Op deze manier verstild en in eenvoud samen zijn als vrouwen is zo belangrijk in deze hectische en oordelende tijd. Een aardse vrouwencircel op Fort Oranje 23 in Woerden! Van 20.00 – 21.30 (inloop vanaf 19.30). Bijdrage: jouw aandacht en vrijwillige donatie. Klik hier voor de data. Ook als je ”niks met vrouwenclubjes hebt”, laat je verassen!

‘Vanuit een vol leven de stilte in, rust, aandacht, mantra’s & warme thee. Deze dragen bij tot mijn innerlijke rust en verbinding, ik voel mij verbonden met de andere aanwezige vrouwen, een warm gevoel’ (Marion v.d Valk)

 

Workshops

  • Mannen meditatiedag met de elementen op Vlieland met Rienk op zaterdag 6 oktober
  • Klankschalen: op veler verzoek opnieuw een klankschalenbad met Francois en Renate Borowy op donderdag 8 november

Nieuwsgierig? Neem contact met een van ons op!

 

Stadsverlichting stiltemeditatie Woerden

StadsverlichtingSinds 2012 komt iedere 2e zondagavond van de maand een groep van 5 tot 10 enthousiastelingen samen om een uur in (grotendeels) stilte te mediteren. Van 20.00 – 21.00 uur (inloop vanaf 19.30). Zie ook: Stadsverlichting. Kost alleen aandacht, geen geld. Klik hier voor de data. Van harte welkom!