Meditatie

Individuele meditatie / Mindfulness

Mediteren kun je leren! Een meditatie (actief en/of passief) brengt je mind tot rust, doet je ontspannen in je lichaam en stilte ervaren. Je wordt op een prettige manier meer bewust van je binnenwereld. Dit kan door middel van onze begeleiding in de praktijkruimte (duur ongeveer 1 uur). Met liefdevolle aandacht laten we je enkele basis meditatieve oefeningen ervaren zoals bewust ademen, contact maken met aarde en het bewust waarnemen van gedachten en emoties. We begeleiden naast Mindfulness ook bij stilte meditatie, actieve Osho meditaties (zoals Kundalini, Dynamic en Mahamudra Meditatie) en hart-adem meditaties uit de tantra traditie.

Leren mediteren in een groep: Mindfulness training

Ieder kwartaal start een groep van onze Mindfulness training: een praktische, meditatieve aandachtstraining met veel oefenen, spel en delen! Dit is een laagdrempelige manier om te beginnen met mediteren.

Nieuw! Vrouwen meditatie met nieuwe maan: Vrouwenfort!

Als vervolg op de volle maan bijeenkomsten organiseert Marieke vanaf 17 januari 2018 met nieuwe maan (ook wel donkere maan) een bijeenkomst voor vrouwen om samen te mediteren en met elkaar te delen. Samen zijn als vrouwen, jong en oud, elkaar steunen en voeden. Met meditatie, verhalen, lekkers en dans. Een aardse vrouwencircel op Fort Oranje 23 in Woerden! Van 20.00 – 21.30 (inloop vanaf 19.30). Bijdrage: jouw aandacht en vrijwillige donatie. Klik hier voor de data.


‘Vanuit een vol leven de stilte in, rust, aandacht, mantra’s & warme thee. Deze dragen bij tot mijn innerlijke rust en verbinding, ik voel mij verbonden met de andere aanwezige vrouwen, een warm gevoel’ (Marion v.d Valk)

 

Workshops Heartfulness, Klankschalen, Levensenergie en Mindfoolness

22 februari: Heartfulness (20.00-22.00): leven vanuit je hart: zelfcompassie en hartsverbindingen (Loving kindness) Met oefeningen uit de de hart-tantra traditie en Mindfulness.

15 maart: Op Klankreis met Francois en Renate (19.30-21.30):  laat je meevoeren op mooie en zuivere klanken die je in diepe ontspanning brengen. Klank maakt ons in balans. Opnieuw in 2018 na prachtige workshop in 2017! (deze workshop is vol; reservelijst)

24 april: Levensenergie (20.00 -22.00): in deze lichaamsgerichte lente workshop maak je weer contact met je levensenergie op een luchtige en plezierige wijze met actieve meditaties!

31 mei: MindFOOLness (20.00-22.00): Marieke neemt je mee in de wereld van ‘the fool’, dichtbij Mindfulness: in het hier en nu, open en vanuit het hart contact maken met de ander.

Nieuwsgierig? Meer informatie en opgave.

 

Stadsverlichting stiltemeditatie Woerden

StadsverlichtingSinds 2012 komt iedere 2e zondagavond van de maand een groep van 8 tot 12 enthousiastelingen samen om een uur in (grotendeels) stilte te mediteren. Van 20.00 – 21.00 uur (inloop vanaf 19.30). Zie ook: Stadsverlichting. Kost alleen aandacht, geen geld. Klik hier voor de data. Van harte welkom!